Cazanele Mari și Cazanele Mici alcătuiesc unul dintre cele mai frumoase trasee turistice naturale din zona Dunării. Rezervația naturală, cuprinsă între Masivul Ciucaru Mare și Ciucaru Mic, între localitățile Eșelnița și Dubova îmbină într-o armonie perfectă culorile apei cu ale stâncilor și ale vegetației …
Chipul lui Decebal este cea mai mare sculptură realizată în piatră de pe teritoriul Europei și un obiectiv turistic de referință pentru România și, pe departe, cel mai important obiectiv din zona Cazanelor Dunării. Este istoria românilor sculptată în piatră, reprezentând unul dintre cei mai de seamă regi al dacilor, strămoșii noștri …
Tabula Traiana este o placă memorială aflată în Cazanele Mici, pe malul Dunării, se spune că a fost ridicată de împăratul Traian și rezistă de peste 2000 de ani. Aceasta este localizată chiar în apropiere de Chipul lui Decebal. Tabula Traiana a fost ridicată în urma celui de al Doilea Război Daco – Roman, în cinstea și comemorarea victoriei …
Peștera Ponicova este una dintre peșterile aflate în zona calcaroasă a Cazanelor Mari și Cazanelor Mici. Este cunoscută și sub denumirea de Peștera Liliecilor, Gura Ponicovei sau Peștera de la Gura Apei și este cea mai mare peșteră din Cazanele Dunării, cu o lungime de 1666 de metri …
Grota Veterani este localizată în Masivul Ciucaru Mare, pe malul stâng al Dunării, la 500 de metri aval de Peștera Ponicovei, sub peretele numit Pânza Curii. Accesul se face doar pe apă, fiind la aproximativ 70 metri deasupra nivelului apei. Grota Veterani mai este cunoscută și sub numele de Peștera Veteranilor, Peștera Piscabara sau Peștera din Pânza Curii. Denumirea este dată după soldatul Veterani …
Mănăstirea Mraconia este un lăcaș de cult, aflat pe malul Dunării, impresionant prin locația și povestea sa, păzind uscatul, parcă, de lucrurile rele. Aceasta este localizată în comuna Dubova, pe malul stâng al Dunării, construită pe un fost punct de observație al vaselor de pe Dunăre, în zona Cazanelor …
Mănăstirea Sfânta Ana are o istorie aparte, fiind ctitorită de ziaristul interbelic Pamfil Șeicaru, care a luptat ca sublocotenent tânăr al Regimentului 17 Infanterie în Primul Război Mondial. În timpul războiului, în toamna anului 1916, chiar pe Dealul Moșului a fost acoperit de pământ în urma exploziei unui obuz la foarte mică distanță de el …
Mănăstirea Vodița a fost întemeiată în secolul al XIV–lea, în apropierea graniței Imperiului Austro – Ungar cu Țara Românească. Voievodul Vladislav s-a ocupat de toate cheltuielile ctitoriei și a înzestrat locaș cu toate cele necesare, astfel mănăstirea a devenit cel mai puternic centru duhovnicesc, cultural și misionar din zona Dunării.